Thursday, 8 March 2012

no promisses

ASSALAMUALAIKUM 

dan salam sejahtea (':



"I will make you trust guys . Well trust me la at least"

"You patut bersyukur I seorang yang setia"

"I won't make you cry"

"I won't leave you"



Penah dengar ayat - ayat ni ? Jika anda penah mengalami the pain daripada breaking up , yes sudah pasti lah penah rasa kan (apa aku merepek ni)
Kenapa manusia suka buat janji - janji "aku rasa ayat ni dah cukup manis" ?
Don't make promises that you yourselves don't know how long you can keep those promises. Because , you would not know what would happen in the future. She even may not be your right one! Tengok lah lelaki lelaki yang bermimpikan lisa surihani ! Melepas dah korang lepas yusry kebas dia dulu :P


Ohh kita asyik put the blame on guys je kan. Well perempuan pun sama juga. Make the same promises but most of them don't really keep it. So sebenarnya suma sama je dan suma promises itu tipu. Itu hanya jadi penyedap telinga dan jawapan paling safe kalau your gf/bf start to ask you just how much you love her/him. 
You guys , do you know dari mana pain tu akan datang after korang break up? The girl akan start teringat balik janji-janji yang korang penah bagi dekat dia dulu. Even si gadis itu akan cakap " I don't really trust him" , tapi deep down dalam hati dia, dia mahu percaya apa yang korang cakap tu. Sebab tu dia akan rasa sakit sangat. 


Friday, 24 February 2012

wahai manusia bergeraklah anda

"I lied. Every time I said I don't care anymore, all I did was trying very hard not thinking of you even though my mind is seriously thinking only you. Every time I try not to look back, I'm trying my very best to awfully swallow the pain . Not to mention the scar that you left. "





GAH ! Takde sapa nak layan perasaan mendayu - dayu kau !
-________________-"





ASSALAMUALAIKUM

dan salam sejahtera (':

Semua sedia maklum dengan kebebasan manusia post benda macam macam dekat dunia ni. Ada yang suka bagitahu satu dunia dia pegi shopping mall, ada yang suka cerita dia masak sedap, dan ada yang suka sangat bagitahu satu facebook dia in love , ataupun baru je break.

awww, so sad .

...............

GAH !

#harini aku suka the word "GAH"



Kenapa yeah ? I mean, kenapa orang suka share cerita sedih dia. Dia tak segan ke kalau orang tu baca, unless dia memang nak orang tu tahu. 
Maybe dia rasa dengan share dekat facebook or twitter, rasa tu akan lega.
Tapi masalahnya perasaan tu takkan hilang !

SO girls, what should we do ?

Apa kata kita take small steps untuk keluar dari zone
"I wanted to tell you that I miss you and I always be waiting for you but I'm afraid that you already get over me"

small steps je dulu. Kalau terus amek big step nanti kita yang tak tahan dengan the pain.  

Start dengan . . enough telling the whole world, that you still in love with him. Seriously , move on ! He's not worth the wait. Rugi gila bila you keep on waiting the wrong guy sedangkan the right guy maybe ada dekat sebelah you je sekarang ni *angkat kening sebelah*

OKAY ? Be the new version of you yang tidak lagi mahu bersedih di atas your last break up .