Thursday, 8 March 2012

no promisses

ASSALAMUALAIKUM 

dan salam sejahtea (':



"I will make you trust guys . Well trust me la at least"

"You patut bersyukur I seorang yang setia"

"I won't make you cry"

"I won't leave you"



Penah dengar ayat - ayat ni ? Jika anda penah mengalami the pain daripada breaking up , yes sudah pasti lah penah rasa kan (apa aku merepek ni)
Kenapa manusia suka buat janji - janji "aku rasa ayat ni dah cukup manis" ?
Don't make promises that you yourselves don't know how long you can keep those promises. Because , you would not know what would happen in the future. She even may not be your right one! Tengok lah lelaki lelaki yang bermimpikan lisa surihani ! Melepas dah korang lepas yusry kebas dia dulu :P


Ohh kita asyik put the blame on guys je kan. Well perempuan pun sama juga. Make the same promises but most of them don't really keep it. So sebenarnya suma sama je dan suma promises itu tipu. Itu hanya jadi penyedap telinga dan jawapan paling safe kalau your gf/bf start to ask you just how much you love her/him. 
You guys , do you know dari mana pain tu akan datang after korang break up? The girl akan start teringat balik janji-janji yang korang penah bagi dekat dia dulu. Even si gadis itu akan cakap " I don't really trust him" , tapi deep down dalam hati dia, dia mahu percaya apa yang korang cakap tu. Sebab tu dia akan rasa sakit sangat.